به گزارش شرکت سرمایه گذاری خدمات صنایع روستایی عشایری جاهد، دولت برزیل قصد دارد برای حفظ جایگاه جهانی این کشور در تولید و صادرات غذای اساسی و مبارزه با بیکاری، ۴۰ میلیون هکتار مرتع تخریب شده را به زمین کشاورزی تبدیل کند. این برنامه که تحت عنوان «رشد کشاورزی بدون جنگلزدایی» در "گرمدشت سرادو" پیگیری میشود، طی ۱۰ سال تولید غلات برزیل را ۱۰۰ میلیون تن افزایش میدهد. دولت برزیل برای اجرای این برنامه، به دنبال تأمین پایدار نهادههای تولید از جمله ماشین آلات و کود در بازارهای جهانی است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد دولت برزیل در حال برنامهریزی برای احیای ۴۰ میلیون هکتار مرتع تخریب شده و تبدیل آن به زمین کشاورزی در یک چشمانداز ۱۰ساله است. این برنامه اعلام شده در اوت ۲۰۲۳ به عنوان بخشی از تلاشهای دولت برای افزایش تولید موادغذایی و حفظ جایگاه برزیل به عنوان یک قدرت کشاورزی جهانی است، در حالی که رونق کشاورزی در برزیل طی دهههای گذشته عمدتاً به جنگلزدایی از آمازون خصوصاً در ناحیه گرمدشتی سرادو دامن زده است، دولت در برنامه پیش روی خود بنا دارد بدون جنگلزدایی بیشتر و از طریق احیای مراتع تخریب شده این ناحیه کشاورزی را رونق دهد.
سهم برزیل از تولید غذای اساسی جهان چقدر است؟ کشاورزی و مرتع داری در طول تاریخ برزیل همواره در حال توسعه بوده است، درحالی که سال ۱۹۸۵ سطح زمینهای کشاورزی و چراگاهی برزیل ۱۸۷ میلیون هکتار (معادل یک پنجم خاک برزیل) بود، با افزایش تدریجی تا سال ۲۰۲۲ به ۲۸۲ میلیون هکتار (معادل یک سوم خاک برزیل) رسید. زمینهای چراگاهی این کشور طی بازه زمانی مذکور چهار برابر شده که به گفته وزارت کشاورزی برزیل، بیش از ۱۰۰ میلیون هکتار از آنها با بهره وری ناچیزی عمل میکند، در حالی که رشد زمینهای کشاورزی سرعت کمتری داشته است. به همین دلیل، دولت این کشور به دنبال تبدیل چراگاههای غیرفعال به زمینهای کشاورزی است.
کشور برزیل حدود ۲۰ درصد از ذرت، ۱۵ درصد از سویا و ۱۰ درصد از گوشت گاو جهان را تولید میکند. احیای مراتع و تبدیل آن به زمین کشاورزی میتواند به برزیل کمک کند تا تولید موادغذایی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. تولید غلات برزیل در حال حاضر سالانه حدود ۲۳۰ میلیون تن است که پیشبینی میشود با اجرای برنامه فوق، تولید غلات در این کشور ۱۰۰ میلیون تن افزایش یابد.
دیدگاه خود را بنویسید